• Haberler
  • Milas
  • Milas’a Modern Bir Cemevi ve Kültür Merkezi Kazandırıldı

Milas’a Modern Bir Cemevi ve Kültür Merkezi Kazandırıldı

Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ülkemizin en modern Cemevlerinden biri olan Milas Cemevi ve Kültür Merkezi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Milas Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ülkemizin en modern Cemevlerinden biri olan Milas Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Hacıapti Mahallesi Çavdar Sokak’ta açılan, zemin altında, zeminde ve zemin üstünde olmak üzere 3 bölümden oluşan Milas Cemevi ve Kültür Merkezi,  bina içerisinde derslik ve kütüphane, endüstriyel mutfak, soğuk hava deposu, gasilhane, kurban kesim alanı, fuaye alanı, personel konaklama odası, kırklar meydanı, aşevi ve idari birimler olmak üzere değişik bölümlerden oluşuyor.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreni, Pir Sultan Abdal Derneği  Milas Şube Başkanı Seyfettin Metin ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe’nin konuşmalarıyla devam etti.Milas Cemevi ve Kültür Merkezi’nin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkanlar katkılarından dolayı Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a teşekkür etti.

Uzun zamandan beri hedeflediğim, söz verdiğim bir eseri bugün birlikte açıyoruz…

Açılış konuşmalarının tamamlanmasının ardından sahneye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bugün çok heyecanlıyım. Uzun zamandan beri hedeflediğim, söz verdiğim bir eseri bugün birlikte açıyoruz. 2 ay sonra görev sürem  bitiyor. Eğer bu eseri yapmadan gitseydim gözüm arkada kalırdı. Benden sonra gelen arkadaşlar mutlaka bunu tamamlardı ama bu kadar uzun bir hikayede buna emek vermişken tamamlamamak benim açımdan gerçekten çok can sıkıcı bir şey olurdu. Tamamladığım için sözümü yerine getirdiğim için ve böyle güzel bir hizmeti demokrasimiz adına eşitliğimiz, birliğimiz, dirliğimiz adına Milas’a ve siz değerli canlarımıza kazandırdığım için gururluyum” dedi.

Açılış töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum…

Projeyle ilgili teknik bilgiler veren Başkan Tokat; “ 9 Aralık 2022 tarihinde işe başlandı ve KDV dahil bu iş  12 milyon 661 bin 400 Türk Lirası’na mal oldu. Toplam inşaat alanı 1268 m2 dir. Cemevi ve kültür merkezimiz zemin altında, zeminde ve zemin üstünde olmak üzere 3 bölümden oluşmakta. Bina içerisinde her türlü programı, amacı gerçekleştirecek, hedefi gerçekleştirecek derslik ve kütüphane, endüstriyel mutfak, soğuk hava deposu, gasilhane, kurban kesim alanı, fuaye alanı, personel konaklama odası, kırklar meydanı, aşevi ve idari birimler olmak üzere değişik bölümlerden oluşuyor. Bizler için büyük önem taşıyan bu gururlu günde sizleri sonsuz sevgi ve hoşgörüyle selamlıyor. Milas Cemevi ve Kültür Merkezimizin açılış töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Bu eseri Milas’a kazandırmaktan onur ve gurur duyuyorum…

Konuşmasını sürdüren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Milas Cemevi ve Kültür Merkezimiz inançlarımıza saygı gösteren ve toplumumuzun bir arada olmasını sağlayan en önemli köprü görevi görecektir. Birlikte yaşamanın güzelliklerini paylaşmak, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek adına bu tür projelerin hayata geçirilmesi toplumumuzun daha da güçlenmesine büyük katkı sağlayacaktır. Cemevimizin açılışı hoşgörü ve kardeşliğin en güzel örneklerinden birisini oluşturuyor. Sabırla bu günleri bekleyen Cemevimizin hayata geçmesi için katkı sağlayan emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, bu güzel mekanın  topluluğumuz için hayırlı ve uğurlu olasını temenni ediyorum. Burası tüm alevi dostlarımıza açık ama buranın işlevselliği ve işlerliği adına biz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’yle bu anlamda karşılıklı olarak bir çalışma ve proje protokol yapacağız. Bunun için Pazartesi günü yapılacak meclis gündemimize konu geliyor.  O meclis gündemimizde kararlaştırıldıktan sonra da protokol için tarafıma yetki verildikten sonra da bu protokolü hayata geçireceğiz. Beraber yol yürüdüğümüz, beraber hayat paylaştığımız dönem içerisinde siz alevi dostlarımızın başta insani değerlere, başta Atatürk ilkelerine, Cumhuriyete, demokrasiye, hak ve adelete ne kadar aşık olduklarını yakından tanıyarak gördüm. Bu vesileyle bu eseri kazandırmakla hem Cumhuriyete hem Atatürk’e hem de bize bu günleri armağan eden nesle bir vefa borcumuzu da yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılının kapısından  girdiğimiz bu dönemde bu eseri Milas’a kazandırmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın konuşmasını tamamlamasının ardından  Pir Sultan Abdal Derneği Ankara Şubesi Semah Topluluğu tarafından semah yapıldı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek, Milas Cemevi ve Kültür Merkezi gezildi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme