• Haberler
  • Asayiş
  • Milas’ın 9 Mahallesi’nden Buzağı Çalan Hırsızlar Güvenlik Kameralarına Yakalandı

Milas’ın 9 Mahallesi’nden Buzağı Çalan Hırsızlar Güvenlik Kameralarına Yakalandı

Muğla’nın Milas ilçesi, son zamanlarda kırsal mahallelerde artan buzağı hırsızlıklarıyla gündeme geldi. Yerel üreticiler, emekleriyle yetiştirdikleri buzağıların kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını ifade ediyor. Bölgedeki ahırlardan akşam saatlerinde yapılan bu hırsızlıklar, üreticiler arasında büyük bir tedirginliğe neden olmuş durumda. Kırcağız, Bahçeburun, Bafa, Gölyaka, Ekindere ve Epçe gibi çeşitli mahallelerden benzer şikayetler yükseliyor.

Muğla’nın Milas ilçesi, son zamanlarda kırsal mahallelerde artan buzağı hırsızlıklarıyla gündeme geldi. Yerel üreticiler, emekleriyle yetiştirdikleri buzağıların kimliği belirsiz kişiler tarafından çalındığını ifade ediyor. Bölgedeki ahırlardan akşam saatlerinde yapılan bu hırsızlıklar, üreticiler arasında büyük bir tedirginliğe neden olmuş durumda. Kırcağız, Bahçeburun, Bafa, Gölyaka, Ekindere ve Epçe gibi Milas’ın 9 Mahallesi’nden mahallelerden benzer şikayetler yükseliyor.

Üretici Mustafa Yiğit gibi mağdur olan çiftçiler, hırsızların akşam saatlerinde geldiklerini ve buzağılarının çalındığını fark ettiklerini anlatıyor. Yaşanan hırsızlık olaylarının ardından jandarma ekiplerine ihbarda bulunulsa da henüz somut bir çözüm sağlanamadı.

Üreticiler, maliyetlerin arttığı bu dönemde büyük emek ve yatırımlarla hayvancılık yapmaya çalışırken, mal güvenlikleri için büyük bir endişe duyuyorlar. Hırsızlıkların önüne geçilmesi ve mağduriyetlerin son bulması için yetkililerden acil önlem alınmasını talep ediyorlar.

Haberin Videosunu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz;

https://www.instagram.com/p/C1maXhdtPo6/

Bakmadan Geçme