• Haberler
  • Milas
  • Milas’ın Sevilen İsmi Yaşar Hardal Son Yolculuğuna Uğurlandı

Milas’ın Sevilen İsmi Yaşar Hardal Son Yolculuğuna Uğurlandı

İlçemizin tarih içindeki yolculuğunda kendine özgü tanıklıkları olan 'Arap Yaşar' lakaplı Yaşar Hardal, 11 Şubat'ta aramızdan ayrıldı.

İlçemizin tarih içindeki yolculuğunda kendine özgü tanıklıkları olan ‘Arap Yaşar’ lakaplı Yaşar Hardal, 11 Şubat’ta aramızdan ayrıldı.
1 Mart 1937 tarihinde Hacıapti Mahallesi’nde doğan Yaşar Hardal, 60’lı yılların sonlarından itibaren TARİŞ Milas Pamuk Kooperatifi çırçır fabrikasında işçi olarak çalıştığı dönemde, ülkemizde işçi sendikaları tarihini başlatan sendikalar arasında yer alan Türk-İş’e bağlı TEKSİF (Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayi İşçileri) sendikasının işyeri temsilciliğini yapmış, ilçemizin tanınan, sevilen isimlerindendi.
Hardal’ın, Hacıapti Mahallesi’nde başlayıp süren ve yine orada noktalanan yaşamında ayrıca bir de uzak Asya yolculuğu yer almıştı. Askerlik görevini yaptığı 1950’li yılların sonuna doğru, 1951-1953 yılları arasında muharebelerde görev alan ülkemiz silahlı kuvvetlerinin, muharebeler sona erdikten sonra da yaklaşık 20 yıl boyunca Güney Kore’ye azalan sayılarda gönderdiği bölüklerden biriyle bölgeye sevk edilen Yaşar Hardal, yaklaşık bir ay boyunca bölüğüyle birlikte gemide bekleyip ülkemize geri dönmüştü.
11 Şubat Pazar günü, tedavi gördüğü Milas Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren Hardal, aynı gün, aile üyeleri, yakınları ve sevenlerinin oluşturduğu kalabalık bir topluluğun katılımıyla gerçekleşen cenaze töreniyle, Ağa Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Milas Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.
İlçemizin tarihine tanıklıkları ile daha çok katkıda bulunacakken aramızdan ayrılan önemli değerlerimiz arasında anılacak olan Yaşar Hardal’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme