• Haberler
  • Özel Haber
  • Milas’ın Yaşayan Efsanesi Mehmet Güçlü, Egeli Seyyah ile Hatıralarını Paylaştı

Milas’ın Yaşayan Efsanesi Mehmet Güçlü, Egeli Seyyah ile Hatıralarını Paylaştı

Milas’ın Kızılcayıkık Mahallesi’nden efsane güreşçi Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Güçlü, genç YouTuber Egeli Seyyah ile unutulmaz bir röportaja imza attı.

Milas’ın Kızılcayıkık Mahallesi’nden efsane güreşçi Kırkpınar başpehlivanı Mehmet Güçlü, genç YouTuber Egeli Seyyah ile unutulmaz bir röportaja imza attı.

1952 doğumlu Mehmet Güçlü, çocukluğundan beri güreşe olan ilgisiyle bilinir. Öğretmenlerinin aşıladığı bu duygu, onun bu alanda ilerlemesine sebep oldu. “Beni gören herkes başka bir kişiyle güreştirmek istiyordu, abimi bile yeniyordum.” diyen Güçlü, daha sonrasında yeteneklerini daha da geliştirmek için Denizli’ye taşındı. Burada deneyimli hocalarla çalıştı ve sadece fiziksel yeteneklerini değil, zihnini de geliştirdi.

1972’de ordular arası dünya şampiyonu olan Güçlü, 1980 yılında da genç bir başpehlivan olarak Sabri Acar’ı yenerek Kırkpınar başpehlivanlık unvanını kazandı. Döneminin en iyi güreşçisi olduğunu iddia eden Güçlü, “Milli atletleri bile koşuda yeniyordum.” ifadesiyle atikliğini ve hızını vurguluyor.

Egeli Seyyah’ın, yenilgiler sonrası duygusal anlar yaşayıp yaşamadığına dair sorusuna ise Güçlü, “Tabii ki ağlıyordum, duygusal anlar yaşadığım oldu.” şeklinde samimi bir cevap verdi. Ayrıca gençlere, kafalarına koydukları şeyi yapmaları ve eğer güreşçi olmayı hedefliyorlarsa sadece bu hedefe odaklanmaları gerektiğini vurguladı.

Milas’ta onun adına kurulan Mehmet Güçlü Güreş Eğitim Merkezi’nden de bahseden efsane isim, gençlerin bu merkezde eğitim alarak güreş sporunu öğrenebileceğini belirtti ve orada görev yapan hocalara teşekkür etti.

Röportajın belki de en dikkat çekici anı, Egeli Seyyah’ın “İsmail Balaban’ı tanıyor musunuz?” sorusuna Güçlü’nün verdiği yanıttı. “İsmail Balaban’ı çok iyi tanırım, babasını da… Ama en iyisi Ali Gürbüz’dür. Ali Gürbüz’ün babasıyla güreşmişliğim de vardır.” diyerek, güreş camiasındaki derin bağlantılarını ve tecrübesini ortaya koydu.

Bu keyifli röportajı Mikrofon Karya sosyal medya platformu ve Milas Karya haber Instagram hesabından izlemek mümkün.

Efsane isim Mehmet Güçlü’nün samimi itirafları ve deneyimleri, yeni nesil için de ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Bu röportaj, hem onun başarılı kariyerine ışık tuttu hem de genç sporculara yön gösterdi.

işte o röportajın linki;

https://www.instagram.com/reel/Cy8geqFtLdw/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme