• Haberler
  • Kültür Sanat
  • Milas'ta Coşkulu 19 Mayıs Kutlaması: Fener Alayı ve Sakiler Konseriyle Dolu Dolu Bayram

Milas'ta Coşkulu 19 Mayıs Kutlaması: Fener Alayı ve Sakiler Konseriyle Dolu Dolu Bayram

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Kutlamaların gündüz bölümü Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu'nda gerçekleşen birbirinden güzel etkinliklerle devam etti.  Kutlama programının akşam bölümünde ise ilçemizin cadde ve sokaklarında marşlar eşliğinde gerçekleşen Fener Alayı ve ülkemizin sevilen müzik gruplarından Sakiler konseriyle vatandaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.  

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı. Kutlamaların gündüz bölümü Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından Milas Şehit Metin Özcan Stadyumu’nda gerçekleşen birbirinden güzel etkinliklerle devam etti.  Kutlama programının akşam bölümünde ise ilçemizin cadde ve sokaklarında marşlar eşliğinde gerçekleşen Fener Alayı ve ülkemizin sevilen müzik gruplarından Sakiler konseriyle vatandaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.  

Fener Alayı ve Konser Coşkusu…

Kutlamaların akşam bölümü Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Sakiler konseri ile devam etti.

Atapark Meydanı’ndan başlayan Fener Alayı belirlenen güzergahta karanlığı aydınlatan meşaleler ve coşkulu marşlar eşliğinde vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleşti. Fener Alayı’na katılamayan vatandaşlar ise evlerinin balkon ve pencerelerinden alkışlarla bu coşkuya ortak oldu.  Fener Alayı, yürüyüşün başlangıç noktası olan Atapark’ta son buldu. Fener Alayı’nın sonlanmasının ardından Sakiler Grubu sahneye davet edilerek birbirinden güzel eserleri başarıyla seslendirdi. Konser arasında sahneye davet edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi Bölge Daire Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke ise gerçekleştirdikleri konuşmalarda tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

Cumhuriyetin yol haritası Samsun’da başlamıştır…

Kutlamalarda bir konuşma gerçekleştiren Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz ise “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarımıza hepiniz hoş geldiniz. 19 Mayıs gençliktir. Özgürlüktür. Egemenliktir. Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir tarihtir.  105 yıl önce Atatürk arkadaşlarıyla beraber 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkmıştır. Cumhuriyetin yol haritası Samsun’da başlamıştır. Dün biz gençtik bugün sizler varsınız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı mirası ilelebet koruma görevi hepimizindir. Etkinliğimize katılan siz değerli hemşerilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor. İyi akşamlar diliyorum” dedi.

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme