• Haberler
  • Özel Haber
  • Milas’ta Ebelikten Moto Kuryeliğe: Rukiye Erişkin’in İlham Veren Hikayesi

Milas’ta Ebelikten Moto Kuryeliğe: Rukiye Erişkin’in İlham Veren Hikayesi

Milas'ın sokaklarında hızla ilerleyen bir moto kurye var ki, müşterilere paket teslim ederken karşılarında bir kadın gördüklerinde oldukça şaşkına dönüyorlar.

Milas’ın sokaklarında hızla ilerleyen bir moto kurye var ki, müşterilere paket teslim ederken karşılarında bir kadın gördüklerinde oldukça şaşkına dönüyorlar. Aslen İzmirli olan 28 yaşındaki Rukiye Erişkin, Ege Üniversitesi Ebelik bölümünden mezun olduktan sonra İzmir’de özel bir hastanede ebelik yapmış. Ancak eşinin işi sebebiyle Milas’a taşındıktan sonra, buradaki özel hastanelerin asgari ücretle çalışanlarına ücret verdiğini fark etti.

Rukiye Erişkin, İzmir’de edindiği ebelik tecrübesi ve eğitimiyle Milas’ta yüksek bir gelir beklerken, karşılaştığı asgari ücret gerçeğiyle hayal kırıklığına uğradı. Ancak onun için pes etmek yoktu. Eşi daha önce moto kuryelik yaptığı için bu mesleğe aşina olan Rukiye, eşinin teşvikiyle bu yolda ilerlemeye karar verdi. Üstelik moto kuryelikte kazandığı gelirin de oldukça iyi olduğunu belirtiyor.

Rukiye, trafikte yaşadığı zorluklara rağmen her gün Milas’ın farklı noktalarına paket teslimatı yapıyor. En büyük motivasyon kaynağının ise bu mesleği yaparak diğer kadınlara örnek olmak istemesi olduğunu belirtiyor. Karşılaştığı müşterilerin genellikle erkek moto kuryelere alışkın olduklarını, fakat bir kadının da bu işi başarıyla yapabileceğini göstermek istediğini dile getiriyor.

“Kadınların bu meslekte de başarılı olabileceğini göstermek istiyorum.” diyen Rukiye, kadınların istedikleri her meslekte başarılı olabileceklerini, hiçbir şeyin cinsiyetle sınırlı olmadığını vurguluyor. Bu mesleği yapmak isteyen diğer kadınlara da cesaret veren Rukiye, “Hiç korkmayın, istediklerinizi yapabilecek güçtesiniz.” diye ekliyor.

Rukiye’nin bu azimli ve cesur hikayesi, Milas’ta ve Türkiye genelinde kadınların meslek seçimlerinde sınırlamaların ötesine geçebileceğinin canlı bir örneği olarak tarihe geçiyor. Onun bu mücadelesi, kadınların sadece ebelik veya geleneksel olarak kabul edilen mesleklerde değil, her alanda başarılı olabileceğinin bir kanıtıdır. Rukiye Erişkin, kadınların sadece hayal kurmakla kalmayıp, hayallerini gerçekleştirebileceğini tüm Milas’a gösteriyor.

İşte röportajımızın linki:

https://www.instagram.com/reel/Cy8pWdWNaVC/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Haber

Haber

Bakmadan Geçme