Milas’ta ev kiralarında son durum!

Milas’ta son dönemde ev kirası fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Mevki ve konumuna göre değişen fiyatlar kapsamında en az 3 bin 500 TL'den başlayan kira fiyatları, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Milas’ta son dönemde ev kirası fiyatlarında büyük artış yaşanıyor. Mevki ve konumuna göre değişen fiyatlar kapsamında en az 3 bin 500 TL’den başlayan kira fiyatları, vatandaşların tepkisini çekiyor.

Ege Bölgesi’nin önemli tarım, sanayi ve turizm merkezlerinden biri olan Milas’ta ev kiraları adeta cep yakıyor. Muğla’nın en büyük ilçelerinden biri olan Milas’ta özellikle merkezi mahallelerde yer alan evlerin kira fiyatları dudak uçuklatıyor. Kira fiyatları, 1+1 dairelerde en az 3 bin 500 TL’den başlarken 2+1 dairelerde 5 bin TL, 3+1 dairelerde ise 7 bin 500 TL olarak dikkat çekiyor. Spor salonu, havuz ve benzeri olanakları bünyesinde barındıran sitelerde ise kira fiyatları, 10 bin TL’nin üzerinde seyrediyor.

“BU FİYATLARA EV BULMA ŞANSIMIZ YOK”

Geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış yaşanan ev kirası fiyatları tepki çekiyor. Ev kiralarının fiyatının yüksek olmasından dert yanan vatandaşlar, adeta isyan etti. Ev kira fiyatlarında yaşanan bu yüksek artışa anlam veremediklerini ifade eden vatandaşlar, “Son dönemde kira fiyatlarında inanılmaz bir artış var. Bu fiyatlar karşısında kiralık ev bulma şansımız gittikçe azalıyor. Çünkü, normal bir asgari ücretle geçinen bir ailenin bu fiyatlarda ev bulma şansı neredeyse hiç yok. Evlere bu fiyatlar verilirse vatandaş nasıl geçinecek? Kira fiyatlarındaki artışla ilgili devletin gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Yoksa ev arayan vatandaşın durumu çok zor.” dedi.

“TALEP ÇOK, ARZ AZ”

Kira fiyatlarının yükselmesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Emlak firmasi sahipleri, “Şu anda talep çok fazla ancak arz az. Arz çok olursa kira fiyatları artıyor. Bu durumun oluşmasında ise bazı nedenler var. Bunlardan biri Banka faizleri çok yüksek. İnsanlarda alım gücü yok. Bu anlamda insanlarda alım gücünün olmaması da inşaat sektörünün durmasına neden oldu. Artık yeni binalar yapılamıyor.” diye konuştu.

Toplumda orta kesimin kalmadığını artık sadece alt kesim ve üst kesimin olduğunu belirten emlakçılar, kiradan çıkmak isteyen vatandaşların oturdukları dairelerdeki fiyatlara ev bulmalarının çok zor olduğunu ifade etti.

Bakmadan Geçme