• Haberler
  • Milas
  • Milas’ta İncir, Bu Yıl Altın Yılını Yaşıyor

Milas’ta İncir, Bu Yıl Altın Yılını Yaşıyor

Muğla’nın Milas ilçesinde, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl hem rekolte hem de fiyat yönünden üreticileri memnun eden incir, altın yılını yaşıyor.

Muğla’nın Milas ilçesinde, geçtiğimiz yıllara göre bu yıl hem rekolte hem de fiyat yönünden üreticileri memnun eden incir, altın yılını yaşıyor.

Bölgenin iklim ve toprak yapısıyla uyumlu olan incir, bu yıl üreticinin yüzünü güldürdü. Hem rekolte hem de fiyat yönünden incirin altın yılını yaşarken, mevsim şartlarının da iyi gitmesiyle incirin kilosu 35 TL’den alıcı buluyor. Sabahın erken saatlerinde yevmiyeciler ile tarlaya giren üreticiler, incirlerini hasat ederken, toplanan ürünleri satışa hazırlıyor. İncir tarlasında çalışmak isteyen yevmiyeciler ise kadınlarda 400, erkeklerde 550 TL olarak yevmiye parası kazanıyor.

Ağaçlıhöyük Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan incir üreticisi Osman Güler, incirin bu yıl yüzleri güldürdüğünü ifade ederek “Allah bereket versin bu yıl incirin durumu iyiydi. Diğer mahsullerden zararlar ettik ama bu yıl incir iyi para yaptı. Şu anda kuru incirin kilosunu 250 TL’den satıyoruz, toptan olursa 200 TL’den veriyoruz. Yakında incirden bu kadar güzel para kazanmadık. Bir dönüm yerden yaklaşık 1,5-2 ton incir alınıyor. Yarı yarıya kazandırıyor. Yarısı masraf desen yarısı kazanıyor. İncir bu yıl altın çağını yaşıyor” dedi.

Bu yıl incir iyi olsa da diğer ürünlerden aynı performansı alamadıklarını belirten Güler, “Bu yıl incir iyiydi ama domatesi 2 lira 45 kuruştan verdik. Domates pazarda 10 TL ama bizde 2 lira 45 kuruş oldu salçalık olarak. Yani domatesten zarar ettik” dedi.”

Haber

Haber

Bakmadan Geçme