Milas’ta Ormanlık Alana Otel İzni Verildi

Muğla'nın Milas İlçesi Kazıklı Mahallesi'nde Osmanlı Yapı 5. İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. tarafından Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı ve Konut Projesi yapılması planlanıyor. Bedeli 357 milyon TL olan proje için ÇED gerekli değildir kararı verildi. Proje alanının bir kısmı 'orman alanı' bir kısmı ise 'tarım arazisi' gösteriminde yer alıyor.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi’nde Osmanlı Yapı 5. İnşaat Turizm San. ve Tic. A.Ş. tarafından 357 milyon TL değerinde yeni bir Turizm Konaklama Tesisi Kapasite Artışı ve Konut Projesi hayata geçiriliyor.

Kazıklı Mahallesi Pamucak Mevkiinde toplamda 274 bin 324,21 metrekarelik bir alan üzerinde planlanan bu projede, tesis kapasitesi toplam 245 birim olarak öngörülüyor. Bu birimlerin 180 tanesi turizm konaklama tesisi olarak hizmet verecekken, 65 birim ise konut (villa) olarak kullanılacak. 23 Ağustos 2023’te ÇED süreci başlatılan projeye, Muğla Valiliği tarafından yapılan incelemeler sonucunda “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Ancak projenin uygulanacağı alana dair belirtilen bilgiler, doğal ve kültürel değerlerin korunmasına yönelik endişelere neden oluyor. Aydın Muğla Denizli Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planında bulunan alanın bir kısmı “orman alanı”, bir kısmı ise “tarım arazisi” olarak belirtiliyor. Bunun yanı sıra, bölge 13.09.1989 tarihinde ilan edilen Muğla Milas Akbük Kazıklı Koyu Kıyı Bandı Turizm Merkezi sınırları içerisinde kalıyor. Bu durum, bölgenin hem “önemli doğa alanı” hem de “kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi/turizm merkezi” olarak gösterilmesiyle de örtüşüyor.

Bölgenin doğal ve kültürel değerlerinin korunması adına yapılan bu tür projelerde dikkatli ve hassas olunması gerektiğini belirten uzmanlar, yetkililere ve firmalara bölgenin değerlerine zarar vermeden sürdürülebilir turizm ve konut projeleri geliştirmeleri için çağrıda bulunuyor.

Bakmadan Geçme