• Haberler
  • Asayiş
  • Milas’ta Yavru balık üretim tesisinde çıkan yangında, 39 milyon balık telef oldu

Milas’ta Yavru balık üretim tesisinde çıkan yangında, 39 milyon balık telef oldu

Yavru balık üretim tesisinde yanın çıktı, yangında yaklaşık 39 milyon yavru balık yanarak kül oldu.

Yavru balık üretim tesisinde yanın çıktı, yangında yaklaşık 39 milyon yavru balık yanarak kül oldu.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Avşar Mahallesi’nde yer alan ADEC Akvaryum şirketine ait bir yavru balık kuluçka tesisinde büyük bir yangın meydana geldi. Yangında çipura, levrek ve alabalık türlerine ait milyonlarca yavru balık zarar gördü. Tesiste bulunan anaç ve 2 gram ile 10 gram arasındaki yavru balıkların büyük bir kısmının yangında kül olduğu belirtildi. Yangın, tesis için ciddi maddi kayıplara neden oldu.

Olaya müdahale için bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangını kontrol altına alabilmek ve soğutma çalışmalarını sürdürebilmek için yoğun çaba sarf etti.Yangında yaklaşık 39 milyon yavru balığın telef olduğu belirtildi.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ”Milas İlçesi Avşar Mahallesinde faaliyet gösteren ADEC Akvaryum firmasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangında 39.000.000 Adet/Yıl yavru balık kapasiteli kuluçkahane kullanılmaz hale geldi. Anaç ve yavruların tamamının telef olduğu yangında maddi hasar meydana geldi” denildi.

Bakmadan Geçme