• Haberler
  • Milas
  • MİZO delege seçimleri öncesinde muhtarları bilgilendirdi

MİZO delege seçimleri öncesinde muhtarları bilgilendirdi

Milas Ziraat Odası Başkanlığı, 4 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan delege seçimleri öncesinde seçimlerde görev alacak olan muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Milas Ziraat Odası Başkanlığı, 4 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek olan delege seçimleri öncesinde seçimlerde görev alacak olan muhtarlara bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Milas Ziraat Odası, 4 Aralık Pazar günü delege seçimleri gerçekleştirecek. Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, delege seçimlerinin geniş katılımla ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Havuzbaşı Kır Düğün Bahçesi’nde kahvaltılı düzenlenen toplantıya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, MİZO Yönetim Kurulu Üyeleri ve muhtarlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, göreve geldiğinden bu yana STK ve odalar ile iş birliği halinde çalışmayı kendisine prensip edindiğini ifade ederek, Milas Ziraat Odası’nın bu konuda önce odalardan birisi olduğunu söyledi.
“Milas Ziraat Odası bizim çok önemli bir paydaşımız. Farkındalık yaratacak, memlekete çok önemli kazanımlar sağlayacak güzel projelere birlikte imza attık. Özellikle tarımsal anlamdaki çalışmalarda Milas Ziraat Odası’nın hem yoldaşlığını hem de katkılarını çok yakından gördük.” diyerek Milas Ziraat Odası’nın önemine vurgu yapan Başkan Tokat, Milas’ın en fazla üyeye sahip olan bir sivil toplum örgütü olan Milas Ziraat Odası’nın yerel yönetim olarak öncelikle dikkate aldıklarını ve beraber yürüme noktasında irade koyduklarını söyledi.
“BİRLİKTE, ÜRETİMİ VE KALİTEYİ ARTIRACAK ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK”
Milas’ın en büyük odası ve sivil toplum örgütü olan Milas Ziraat Odası ile 2009’dan bu yana belediyenin ilgili birimleriyle koordineli bir şekilde çalışmalar gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Tokat, “Üretimi ve kaliteyi artıracak çok önemli aşamalar kaydettik. Bunda tarım fuarlarımızın, zeytin hasat şenliklerimizin, tarımsa çalışmalarımızın, destekleme çalışmalarımızın çok önemli katkıları var. Bizlere bu konuda paydaşlık yapan Milas Ziraat Odası’na, Oda Başkanı Sayın İsmail Atıcı’ya, yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ederim.
Özellikle pandemi sürecinin insanlara yaşattığı ve gösterdiği şeyler, daha fazla üretmenin, üreticiye daha fazla destek vermenin zorunluluğunu ortaya koydu. Biz de Milas Belediyesi olarak Tarımsal İşler Müdürlüğümüz, Muhtarlar Müdürlüğümüz ve diğer müdürlüklerimizle katkılar sunmaya başladık. Üretici bir aileden gelmekle birlikte Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı’nın bizlerle paylaştığı deneyimler çok kıymetlidir. 13 yıllık yerel yöneticilik görevimde en iyi ve proje kararlarını tarımsal alanda yaptığımıza inanıyorum. Bu noktada başkanımızın ve odamızın bizlerle olan istişaresinin büyük payı var. Ben her şey için Milas Ziraat Odası’na ve başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.
Tabi yeni bir seçim süreci başladı. Çiftçilerimizin en doğru kararı vereceklerine olan inancım tamdır. Gerek delege seçimlerinde, genel kurulda Milas Ziraat Odası’na başarılar diliyorum. Ben Milas Ziraat Odası’nın bu süreçten daha güçlü şekilde çıkacağını düşünüyorum ve yine Milas Ziraat Odamız ile aynı birliktelik ruhuyla hizmet etme arzusu içinde olduğumu belirmek istiyorum.” diye konuştu.
“ÇİFTÇİLERİMİZİN YERİ BAŞIMIZIN ÜSTÜDÜR”
“Toplantımıza katılan çok değerli muhtarlarımıza, Milas Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Tokat’a, Milas Muhtarlar Derneği Başkanı Sayın Mehmet Çoban’a çok teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasına başlayan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, çiftçilerin en önemli meslek örgütü olan Ziraat Odaları’na sahip çıkmaları gerektiğine vurgu yaptı. Birlikten kuvvet doğduğuna vurgu yapan Başkan Atıcı, çiftçilerin hak ve hukukunu savunan Ziraat Odaları’nın çiftçiler için olmazsa olmazların başında geldiğine değinerek, “Her şartta üretim yapan, Türkiye için üreten elleri nasırlı çiftçilerimizin yeri başımızın üstüdür.” dedi.
Başkan Atıcı, “Ben 26 yıl öğretmenlik yaptım, 20 yılın üzerinde de oda başkanlığı görevinde bulunuyorum. Yani hayatım eğitim ve üretimle geçti, geçiyor. Bu anlamda yeni göreve başlamış gibi bu performansı devam ettiriyorum. Yıllar önce ben oda başkanı olduğumda Milas Ziraat Odası’nın yeri bile zor bulunuyordu. Göreve geldiğimde bir anlayışı benimsedim. O anlayış Atatürk’ün, ‘Gerçek müstahsil olan üretici, köylü milletin efendisidir’ sözünün vücut bulmuş halidir. Çiftçilikten gelen biri olarak, her zaman çok kıymetli çiftçilerimizin hakkını hukukunu savundum ve çiftçilerimizin her şeyin en iyisine layık olduğunu söyledim. Bu anlayışa göre de görevimi yürüttüm. Milas Ziraat Odası çiftçilerimizin evidir. Buraya gelen her çiftçi saygı görür, sevgi görür. Çiftçilerimiz başımızın üzerindedir.” diye konuştu.
MİZO’NUN BAŞARILARI MİLASLI ÇİFTÇİLERİN GURURUDUR”
Milas Ziraat Odası olarak, ilk defa tarım fuarının fikrini ortaya attıklarını hatırlatan Başkan Atıcı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Fikir babalığını yaptığım fuarın 14.’sünü yapacağız. Hasat şenliği de büyük başarı sağladığımız alanlardan birisi. 8.’si muhteşem geçti. Sivil halk, muhtarlarımız, çiftçilerimiz şenliğe sahip çıktı. Ses getiren bir şenlik gerçekleştirdik. Büyük bir yangın çıktı. Ziraat Odalarını Türkiye genelinde harekete geçirdik. Yangın mağduru köylerimize, çiftçilerimize Ziraat Odaları olarak yardımda bulundu. Pandemi döneminde, çiftçilerimizin üretimden kopmaması için gereken girişimleri ve çalışmaları yaptık. Yine çiftçilerimizin yaşadığı sorunların çözümü için çalışma ve girişimlerimiz sürüyor.
Üretimin kesintisiz sürmesi için çiftçilerimizin yaşadığı sorunların çözümü için ben ve ekibim, var gücümüzle çalıştık, çalışıyoruz. Elleri nasırlı çiftçilerimiz Türkiye’yi, 40 milyon turisti, mültecileri doyuruyor. Çiftçilerimiz üretmez ise Türkiye aç kalır. Pandemi, savaşlar tarımsal üretimin ne denli önemli olduğunu ortaya koydu. Milas Ziraat Odası olarak Türkiye’deki il ve ilçeler içerisinde ziraat odaları arasında hizmet kalitesi ve kurumsallığı ile bir numara… Bunu Eski Tarım Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, TZOB Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar Odamızı ziyaretlerinde kendi ifadeleriyle dile getiriyor. Bu Milaslı çiftçilerimiz için bir gururdur. Bu başarı ben ve ekibimizin çalışma aşkı, şevki ve hizmetleriyle çiftçilerimizden aldığımız güçle geldi. Bu coşku ve heyecan halen daha devam ediyor. Görev aşkımdan, çalışmamdan asla bir şey kaybetmedim. Şimdi de bir seçim sürecine giriyoruz. Bu süreçte siz muhtarlarımıza da önemli görevler düşüyor. Seçimlerimizin geniş katılımlı ve sağlıklı geçmesi için sizleri bilgilendirmek isterim.”
Toplantı, Milas Ziraat Odası İsmail Atıcı’nın delege seçimleri konusunda muhtarları bilgilendirmesi ve muhtarların sorularını yanıtlaması ile sona erdi.

Bakmadan Geçme