Muğla'da binaların ortalama kat sayısı 2,5

Türkiye Verileri tarafından illerin bina kat sayısı ortalamaları açıklandı. Açıklanan verilere göre Muğla'da bina kat sayısı ortalaması 2,5 olarak belirlendi. Muğla bu rakamla tüm iller arasında 79'uncu sırada yer aldı.

Türkiye Verileri tarafından illerin bina kat sayısı ortalamaları açıklandı. Açıklanan verilere göre Muğla’da bina kat sayısı ortalaması 2,5 olarak belirlendi. Muğla bu rakamla tüm iller arasında 79’uncu sırada yer aldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem felaketinin 22’nci günü geride kaldı. Geçtiğimiz hafta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremden etkilenen bölgelerinde kat yüksekliklerine kısıtlama getirileceğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde yer alan Muğla’da 24 yıldır 4 kat sınırlaması uygulanıyor.

MUĞLA 79’UNCU SIRADA

Türkiye Verileri tarafından illerin bina kat sayısı ortalamaları açıklandı. Bina kat sayısı ortalaması en yüksek il 8,2 ile Kayseri olurken en düşük il 2,1 ile Ardahan oldu.

Açıklanan verilere göre Muğla’da bina kat sayısı ortalaması 2,5 olarak belirlendi. Muğla bu rakamla tüm iller arasında 79’uncu sırada yer aldı.

Ege bölgesindeki bina kat sayısı ortalamaları ise şöyle:

“İzmir 4.7, Manisa 3.4, Aydın 3.8, Denizli 3.8, Muğla 2.5, Afyonkarahisar 2.9, Kütahya 3.6, Uşak 3.9”

OSMAN GÜRÜN, “KATLI BİNALARA İZİN VERMEDİĞİMİZ İÇİN ÇOK FAZLA ELEŞTİRİLDİM” 

Göreve geldiği günden bu yana yatay mimari anlayışıyla çok katlı yapılaşmaya izin vermeyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, bu konuda eleştiriler aldığını ancak şehrin geleceği için bunu yapmaya mecbur olduğunu söyledi. Gürün, “1999 yılında Muğla Belediyesi olarak başladığım belediye başkanlığında en önemli anlayışımız, yaşanabilir ve güvenli bir kent oluşturmak oldu. Bu kapsamda bahçeli olarak 2, apartman olarak 4 katlı binalara izin verdik. Bu şekilde, olası depremlerden en az hasarla çıkmak ve hava sirkülasyonun olduğu temiz, yaşanabilir bir kent anlayışımıza uygun izinler veriyoruz” dedi.

Bakmadan Geçme