• Haberler
  • Gündem
  • Ören’de büyük orman yangını, evler boşaltılıyor

Ören’de büyük orman yangını, evler boşaltılıyor

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nde orman yangını başladı. Yangın nedeniyle yakındaki evlerin boşaltılmaya başlandığı öğrenildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi’nde orman yangını başladı. Yangın nedeniyle yakındaki evlerin boşaltılmaya başlandığı öğrenildi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi yakınında orman yangını başladı. Kırsal Alatepe Mahallesi’ne doğru ilerleyen yangın nedeniyle bazı evlerin boşaltılmaya başlandığı belirtildi.Şiddetli rüzgarın etkisi ile alevlerin Alatepe’ye doğru ilerlediği ve yangının kontrol altına alınamadığı belirtildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına karadan ve havadan müdahale etmeye başladı.

Milas’ın Ören mahallesinde çıkan orman yanına altı helikopter 4 uçak 30’a yakın arazöz ile 80 orman işçisi müdahale etmeye başladı. Bölgede şiddetli rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle panik ve heyecan yaşandı. Alevlerin evlere yaklaşması nedeniyle bazı evlerin boşaltıldığı ve jandarmanın güvenlik önlemi aldığı belirtildi. Alevlere müdahale sürerken tatilcilerin büyük endişe ve korku yaşadığı belirtildi. Ören’de yaşayan iki çocuk annesi Altınay Görmüş “Ortam çok kuru ve alevler rüzgar ile birlikte çok hızlı büyüdü, şu anda müdahale devam edyor” dedi.

Bakmadan Geçme