• Haberler
  • Ekonomi
  • Ortadoğu’daki savaş sebebiyle akaryakıt fiyatları gece yarısında aniden yükseldi

Ortadoğu’daki savaş sebebiyle akaryakıt fiyatları gece yarısında aniden yükseldi

Ortadoğu'da yaşanan gerilim nedeniyle petrol fiyatlarında artış yaşandı. Bu artışa paralel olarak, akaryakıt türlerinden motorinin litre fiyatına 2 lira 22 kuruş zam geldi. Benzinde ise fiyat değişim yapılmadı.

Ortadoğu’da yaşanan gerilim nedeniyle petrol fiyatlarında artış yaşandı. Bu artışa paralel olarak, akaryakıt türlerinden motorinin litre fiyatına 2 lira 22 kuruş zam geldi. Benzinde ise fiyat değişim yapılmadı.

Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve döviz kuru hareketliliği, akaryakıt fiyatlarında değişimlere neden oluyor. Son güncellemeye göre, motorin fiyatlarına gece yarısı itibarıyla 2 lira 23 kuruş zam yapıldı. Bu değişim, İstanbul’da motorin litre fiyatının 39,62 TL olduğunu ortaya koyuyor. Benzin fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik yaşanmadı.

Ortadoğu’da yaşanan gerilimin neden olduğu petrol fiyatlarındaki artışa paralel olarak akaryakıt türlerinden motorinin (mazot) litre fiyatına beklenen zam geldi. 17 Ekim 2023 tarihinden itibaren motorinin litre fiyatı 2 lira 22 lira zamlandı. Benzinde ise fiyat değişim yapılmadı.

Bakmadan Geçme