• Haberler
  • Milas
  • Ötenen Çifti, Çakmaker’in Yardım Çağrısına Kayıtsız Kalmadı

Ötenen Çifti, Çakmaker’in Yardım Çağrısına Kayıtsız Kalmadı

Milas'ın Cumhuriyet Caddesi'nde hergün kurduğu tezgahta sattığı oyuncaklarla tanınan ve sevilen esnaf Muhammet Çakmaker’in (45) yüzündeki tebessüm, son dönemde yerini endişeli bir sessizliğe bırakmıştı. Çakmaker’in hayatını dolu dolu yaşamasını sağlayan en önemli aracı, akülü sandalyesi, maalesef sık sık bozulmaya başlamış ve bu durum, Çakmaker'in işini sürdürme kabiliyetini ciddi şekilde tehdit etmeye başlamıştı.

Milas’ın Cumhuriyet Caddesi’nde hergün kurduğu tezgahta sattığı oyuncaklarla tanınan ve sevilen esnaf Muhammet Çakmaker’in (45) yüzündeki tebessüm, son dönemde yerini endişeli bir sessizliğe bırakmıştı. Çakmaker’in hayatını dolu dolu yaşamasını sağlayan en önemli aracı, akülü sandalyesi, maalesef sık sık bozulmaya başlamış ve bu durum, Çakmaker’in işini sürdürme kabiliyetini ciddi şekilde tehdit etmeye başlamıştı.

Çakmaker, karanlık sokaklarda bozulan sandalyesi nedeniyle sık sık saatlerce mahsur kalıyor ve bu durum hem kendisini hem de çevresindekileri endişelendiriyordu. Tüm zorluklarına rağmen Çakmaker, işini bırakmak istemedi çünkü onu bu hayata bağlayan toplum içerisine karışmasını sağlayan en büyük şey yaptığı işti. Aynı kendisi gibi engelli olan kardeşi (42) Saliha Çakmaker’in akülü sandalyesini ödünç alarak işine devam etmeye çalıştı ancak bu durum kardeşini sandalyesiz bıraktığı için vicdanını sızlatan bir yük haline geldi.

Çakmaker’in durumu, engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukların somut bir örneğini oluşturuyor. Basit bir aracın hayatı ne derece etkileyebileceğini apaçık ortaya koyan bu durum, Çakmaker’in basın aracılığıyla bir yardım çağrısı yapmasına neden oldu.

Çakmaker, akülü sandalyesinin tamiri veya yenisinin alınması konusunda yetkililere ve hayırsever vatandaşlara seslendi. Daha önce Güllük’te yaşayan bir hayırsever vatandaş tarafından kendisine ikinci el bir akülü sandalye verilmiş olsa da, bu da sürekli bozulduğu için sorununu çözmedi.

Çakmaker’ın sesini duyan Milaslı hayırsever iş adamı Ötenen Lojistik’in sahibi Mehmet Ötenen ve eşi Sevim Ötenen, Çakmaker’in ihtiyacı olan akülü tekerlekli sandalyeyi almayı teklif etti. Gerekli görüşmeler ve girişimler sonucunda, Milas Medikal sahibi Fatma Hazer tarafından büyük bir indirim sağlanarak sandalye temin edildi. Hazer, “Milas Medikal olarak daima engelli bireylerin yanındayız, onların yanında para her zaman ikinci planında kalır dedi.”

SEVİM ÖTENEN, “HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

Mehmet ve Sevim Ötenen çifti, yaptıkları yardımın yerine ulaşmasından büyük mutluluk duydu. Sevim Ötenen, “Hepimizin birer engelli adayı olduğunu, onların hayatını kolaylaştırmanın bizim toplumsal görevimiz olduğunu” belirtti. Sandalyenin teslimatı sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Mehmet Ötenen ise, “Bazen hayatta karşılaştığımız zorluklar karşısında ne yapabileceğimizi bilemiyoruz. Ancak şunu biliyorum ki, hepimizin içinde bir yardımseverlik kıvılcımı var. Muhammet kardeşimizin hikayesiyle karşılaştığımızda, eşimle birlikte ne yapabileceğimizi düşündük ve ona bir akülü sandalye almakla başladık. Bu belki de onun hayatını büyük ölçüde değiştirecek bir adım. Ama bizim için de anlamı büyük. Muhammed’in tekrar özgürce hareket edebilmesine katkıda bulunmak, bize tarif edilemez bir mutluluk ve huzur verdi. Toplumda bir fark yaratmanın, en küçük yardımlarla bile mümkün olduğunu vurguladı. Hayatta olduğum sürece her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında oldum ve olmaya devam edeceğim. Onların sesinin karanlıkta kaybolmasına asla izin vermeyeceğim” diyen Ötenen, tüm toplumun engellilerin yaşamını kolaylaştırma konusunda sorumluluk taşıdığının altını çizdi.

Sandalyeyi teslim alırken, Muhammed Çakmaker’ın kardeşi Fatma Çakmaker, kardeşinin ilkokuldan sonra bir kemik erimesi hastalığı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ve gittikçe hareket kabiliyetini kaybettiğini anlattı. Ancak abisi için hayata bağlı kalmanın en önemli yolunun, oyuncak satmak ve insanlarla etkileşimde bulunmak olduğunu vurguladı. Fatma Çakmaker, ayrıca kardeşinin aynı hastalığına sahip olan ablası Saliha Çakmaker’in de tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu belirtti.

Muhammed Çakmaker’ın bu mutlu gününde yanında olan Fatma Çakmaker, yardımı gerçekleştiren Mehmet Ötenen ve eşi Sevim Ötenen’e minnettar olduklarını ifade etti: “Bu iyilikten dolayı aracı olanlara ve bu iyiliği yapan Mehmet ve Sevim Ötenen’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme