• Haberler
  • Asayiş
  • Milas yangınlarında PKK bağlantısı: İ.S. Tutuklandı

Milas yangınlarında PKK bağlantısı: İ.S. Tutuklandı

26 yaşındaki İ.S., iki yıl önce Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi’nde 100 bin lira karşılığında PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan bir yakınının isteği üzerine bir orman yangını çıkarmakla suçlanıyor.

26 yaşındaki İ.S., iki yıl önce Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi’nde 100 bin lira karşılığında PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan bir yakınının isteği üzerine bir orman yangını çıkarmakla suçlanıyor. İ.S., ‘Yaktım ama çabuk söndü’ şeklindeki bir mesajı telefonunda bulunan ve 8 ay önce Aydın’da uyuşturucu ticareti yapma suçlamasıyla tutuklanan İ.S.’nin cep telefonundan bulundu. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, orman yangınına dair görsellerin bulunması üzerine soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, İ.S.’nin cep telefonundan yabancı bir kişiye gönderdiği “Yaktım ama çabuk söndü” mesajı bulundu. Başsavcılık, İ.S.’nin cep telefonu sinyalleri ve HTS kayıtları üzerinden 29 Temmuz 2021’de Bodrum Meşelik mevkisinde bulunduğunu belirledi. Bu mevkide aynı gün çıkan bir orman yangını sonucu 87 dekarlık bir alan zarar gördü ve İ.S.’nin cep telefonunda bulunan yangın fotoğraflarının da buradan çekildiği tespit edildi.

Başsavcılık ayrıca, İ.S.’nin banka hesap hareketlerini inceledi ve yangından bir süre sonra yurtdışından 100 bin lira havale yapıldığını belirledi. İ.S., uyuşturucu ticareti suçlaması nedeniyle tutuklu olduğu cezaevinden getirildiği savcılıkta, “PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bulunan bir yakınım ormanı yakmamı istedi ve 100 bin lira verdi. Yangın sırasında oradaydım ama ben yangını çıkarmadım” dedi.

Adliyeye sevk edilen İ.S., “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlamasıyla tutuklandı. İ.S.’nin cep telefonu sinyallerinin aynı dönemde Milas ve Yatağan’daki orman yangınlarının olduğu alanlara yakın olduğu belirlendi ve bu konuda devam eden soruşturmalar olduğu belirtildi.

Bakmadan Geçme