Sağlık Çilesi Bitmek Bilmiyor…

Milaslıların bir türlü çözüme kavuşturulamayan sağlık hizmetleri sorunu her geçen gün çıkılmaz hal alıyor. Mevcut doktorların sayısının yetersizliğinden şikayet edilirken, kadrosu Milas'ta olup da Muğla'da görev yapan doktorlar için ise artık isyan bayrağı çekilmiş durumda.

Milaslıların bir türlü çözüme kavuşturulamayan sağlık hizmetleri sorunu her geçen gün çıkılmaz hal alıyor. Mevcut doktorların sayısının yetersizliğinden şikayet edilirken, kadrosu Milas’ta olup da Muğla’da görev yapan doktorlar için ise artık isyan bayrağı çekilmiş durumda.
MÜJDELER BOŞ ÇIKTI
Milas Devlet Hastanesi’nde uzun zamandan bu yana yaşanan doktor sıkıntısı ne yazık ki bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Zaman zaman siyasiler “Müjde” başlığı ile yapmış oldukları duyuruda Milas’a birçok alanda doktor ataması yapıldığını duyursa da vatandaş hastanede doktor bulmakta halen daha zorlanıyor.
ARTIK YETER
Son günlerde sıkıntı yaşanan branşların başında ise göz bölümü geliyor. Göz muayenesi için sıra almaya çalışan, buldukları sıra için ise geldikleri hastanede doktor bulamayan vatandaş “ARTIK YETER” diyerek yaşadıkları duruma isyan eder hale geldi.
KADROLARI MİLAS’TA KENDİLERİ MUĞLA’DA
Kadrosu Milas Devlet Hastanesi’nde bulunan 1 göz doktoru, 1 kadın doğum doktoru ve de 1 acil servis doktorunun Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Muğla’da bulunan hastanelere görevlendirildikleri öğrenildi.
MİLAS’IN İHTİYACI VARKEN
Milas’ın birçok alanda doktora ihtiyacı varken, kadrosu Milas Devlet Hastanesi’nde olup da Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından çeşitli görevlendirmelerle başka hastanelere gönderilen doktorların biran önce Milas’taki görevlerine dönmelerini talep eden vatandaşlar, “yıllardan beri ilçemizin doktor sıkıntısı bitmiyor. Yeni bir hastane binamız olmasına rağmen ne vatandaş olarak faydalanamıyoruz. Sürekli ilçe dışındaki hastanelere gitmek zorunda bırakılıyoruz. Artık bu soruna gerçekten bir çözüm bulunması gerekiyor. Yapılan görevlendirmelerle sorunlarımız daha da artmış durumda” dediler.
MUĞLA YOLU SAĞLIK YOLU
Hemen hemen hergün Milas’tan Muğla’ya giden dolmuşların yarısından fazlası ne yazık ki sağlık sorunlarına çözüm bulmaya çalışan Milaslılarla dolu.
Bir çok branşta doktor yokluğundan mağdur olan vatandaşlar, var olan branşlarda da tam tedavi uygulanmadığı için Muğla’ya gitmek zorunda kaldıklarını ifade ediyor.
Çocuğu ile birlikte Muğla’ya hastaneye giden bir vatandaş, “oğlumun sünneti için Muğla’ya gidiyoruz. Milas’ta yaptırmak istedik fakat devlet hastanesinde çeşitli gerekçelerle yapılmadığını ifade ettiler. Özel hastaneye yaptıralım dedik. Dünya para istediler. Küçük operasyonlarda bile ne yazık ki Muğla’ya gitmek zorunda bırakılıyoruz. Biran önce Milaslıların Muğla yolundan kurtulması için yetkililerin de adım atması gerekiyor. Bir çok insan mağdur oluyor. Muğla’ya gitmek için yol parasını bile bulamayan vatandaş var” dedi.

Kaynak : Umut Milas

Bakmadan Geçme