• Haberler
  • Siyaset
  • Salih Önel: ‘Seçilirsem, Muhammet Tokat Makamında Oturmaya Devam Edecek’

Salih Önel: ‘Seçilirsem, Muhammet Tokat Makamında Oturmaya Devam Edecek’

Milas Karya Haber’in 'Tek Soru, Tek Cevap' programına katılan Milas Bağımsız Belediye Başkan Adayı Salih Önel, ilçenin önemli sorunlarını ve bu sorunlara dair çözüm önerilerini paylaştı.

Milas Karya Haber’in “Tek Soru, Tek Cevap” programına katılan Milas Bağımsız Belediye Başkan Adayı Salih Önel, Gazeteci Çağrı Ergin’e yaptığı açıklamada ilçenin önemli sorunlarını ve bu sorunlara dair çözüm önerilerini paylaştı.

Önel, Milas’taki eğitim seviyesi ile ilgili eleştirilerde bulunurken, “Eğitim seviyemiz oldukça düşük,” dedi ve bu konuya çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Milaslıların da sıklıkla şikayet ettiği otopark sorunu konusuna dikkat çeken Önel, bu konuyada çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Önel, “Milas’ın simgesi olan hangi yapıyı değiştirmek istersiniz?” sorusuna ise, “Gümüşkesen Anıtı’nın yanındaki betonlaşmayı yerinden kaldırmak isterim,” şeklinde bir yanıt verdi. Bozuk yolların Milas’taki sorunlar arasında en sık rastlanan ve en fazla eleştirilen mesele olduğunu belirten Önel, bu konunun üzerine daha fazla eğilmek gerektiğini söyledi.

Güneş Mahallesi ve Akkent tarafının Milas’ın en göz ardı edilmiş bölgeleri olduğunu dile getiren aday, genç girişimcilere yönelik olarak ise, “Milas’ta turizm sektörünü önerebilirim,” dedi. Önel, projelerin yetersizliği konusuna dikkat çekerek, “Milas’ta proje yok ki, hangisini iptal edeyim,” ifadelerini kullandı.

Muhammet Tokat ile ilgili eleştirilerde bulunan Önel, Tokat’ın en büyük başarısızlığı olarak ekibindeki “projeleri uygulayacak insan eksikliği”ni gösterdi. Politikadan ayrılıp ayrılmayacağı yönündeki soruya, “Siyasetin kapısından giren bir daha çıkamaz,” diyerek kesin bir dille karşılık verdi.

Salih Önel eğer seçilirseniz Muhammet Tokat’la çalışır mısınız sorusuna ise; Muhammet Tokat ile çalışmaya devam edeceğini ve onun bilgi ve tecrübesinden yararlanmak isteyeceğini belirtti: “Muhammet Tokat’la neden çalışmayayım, o benim arkadaşım. Eğer seçilirsem, Muhammet Tokat mevcut makam odasında çalışmaya devam edecek, arkadaşlarını ağırlayacak. Ben de onun başkanlık yaptığım sürece bilgisinden ve tecrübesinden yararlanmaya devam edeceğim.”

Gençlere yönelik mesajında ise, “Onlara ücretsiz internet sağlayacağım,” diyen Önel, Milas için çeşitli projeler ve çözümler üzerine düşündüğünü ve çalıştığını belirtti.

Bu ve buna benzer birçok soruya verdiği ilginç yanıtlarla Milas Karya Haber’in programında yer alan Salih Önel’le yaptığımız röportaj instagram hesabımızda yayında.

https://www.instagram.com/reel/CyWFRQLNThG/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Haber

Haber

Haber

Haber

Bakmadan Geçme