• Haberler
  • Milas
  • Sevilen Muhtar Recep Panay’ı Kaybettik: Milas’ın Yüreği Yasta

Sevilen Muhtar Recep Panay’ı Kaybettik: Milas’ın Yüreği Yasta

Gazipaşa-Firüzpaşa Mahallelerinin sevilen muhtarı Recep Panay, yaşamını yitirdi.

Gazipaşa-Firüzpaşa Mahallelerinin sevilen muhtarı Recep Panay, yaşamını yitirdi. Panay’ın vefat haberini Milas Belediye Başkanı kişisel hesabından duyurdu. Üzüntü dolu mesajında başkan, “Acımız büyük, hüznümüz sonsuz… İlçemizin renkli kişiliği, sevilen sayılan değerli büyüğümüz, Paşalar Mahallesi Muhtarımız Recep Panay’ı kaybettik…” ifadelerine yer verdi.

Recep Panay, kendine has deyimiyle “Paşalar Mahallesi” muhtarı olarak tanınıyordu. Panay’ın ölüm haberi, tüm Milas halkını derinden yaraladı. Başkan, Panay’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Panay, güler yüzü, coşkulu sözleri, heyecanla anlattığı anıları ve Nahit Ulvi Akgün’ün “Milas” şiirini okuduğu anları ile hafızalarda yer etmişti. Milas Belediye Başkanı, vefat eden Panay’ı anarken, “Güler yüzünü, coşkulu sözlerini, heyecanla anlattığın anılarını, okuduğun Nahit Ulvi Akgün’e ait ‘Milas’ şiirini çok ama çok özleyeceğiz…” dedi.

Başkanın paylaşımı üzerine Milas halkı da sosyal medya üzerinden başsağlığı mesajları paylaştı. İlçenin dört bir yanından taziye mesajları yağdı.

Belediye Başkanı, Panay için, “Allah gani gani rahmet eylesin, toprağı bol olsun, hepimizin başı sağ olsun…” dileklerini paylaştı. Recep Panay, ilçedeki herkesin sevgisini kazanmış bir kişilikti. Onun yeri, hem mahallesinde hem de Milas halkının kalbinde her zaman ayrı olacak.

GAZETECİ NEVZAT ÇAĞLAR TÜFEKÇİ

Muhtarımız bu ani vefatı hepimizi çok üzdü. Yardımsever bir insandı, herkesin yardımına koşmaya çalışırdı. Milas’ta en uzun süre mahalle muhtarlığı yapanlardan birisiydi.

Etkinliklerde Milas şiirleri okur, dinleyenleri coştururdu. Tam bir Milas sevdalısıydı. Geldiği yerler şenlenir, ayrıldığı yerler hüzünlenirdi.

Yaz-kış boynunda kıravatı hiç eksik olmazdı. Kıravat onun simgesiydi adeta. Muhtarlık odası bir Milas arşivi gibiydi. Daha kitabını yazacaktık.

Bu ani gidişin bizi çok yaraladı Muhtarım. Işıklar içinde uyu. Seni çok özleyeceğiz.

Değerli muhtarımızın cenazesi 19.05.2023 Cuma günü (yarın) saat 13:00’te evinden alınacak ardından Gazipaşa-Firuzpaşa Muhtarlık Binası önünde tören gerçekleştirilecek.

Bakmadan Geçme