• Haberler
  • Gündem
  • SMA Hastası Yaren Belli, İçin Milas’lılar Seferber Oldu

SMA Hastası Yaren Belli, İçin Milas’lılar Seferber Oldu

Tekirdağ’da 3 aylıkken Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan Yaren Belli’nin ailesi, bebeklerinin Dubai’de tek dozu 2,5 milyon dolar olan gen tedavisinden yararlanabilmesi için destek bekliyor. Gökhan Belli “Yaren gözümüzün önünde gün geçtikçe eriyor. Ne zaman ne olacak diye hep tedirgin yaşıyoruz. Eşim aradığında korkarak açıyorum acaba bir şey mi oldu diye. Çok zor durumdayız” dedi.

Tekirdağ Merkez Süleymanpaşa ilçesi Altınova Mahallesi’nde yaşayan Gökhan ve Fatma Belli çiftinin Yaren adını verdikleri bebekleri dünyaya geldi. Minik bebeğin 3 aylıkken hareketlerinden şüphelenen Belli çifti, kızlarını hastaneye götürdü. Hastanede yapılan tetkikler sonunda Yaren’e SMA Tip-1 teşhisi konuldu. Yaren’in tedavisinin sadece Dubai’de uygulanan ve tek dozu 2,5 milyon dolar olduğu belirtilen Zolgensma gen terapisine bağlı olduğunu öğrenen aile, birçok SMA hastası aile gibi bireysel yardım kampanyası başlattı. Minik Yaren’in tedavi olabilmesi için yardımseverlerin desteğini beklediklerini söyledi.

‘TELEFONLARA BAKARKEN KORKUYORUM’

Tekirdağ’da oto tamircisi olarak çalışan baba Gökhan Belli ise eşi her aradığında telefonu korkarak açtığını söyledi. Belli, “Sanayide çalışıyorum, oto tamircisiyim ama insanların fazla işine yaramadığım için işten çıkartıldım. Şimdi Allah razı olsun bir ağabeyimiz var o destek oluyor bana. Yani Yaren çok çaresiz, biz de çok çaresiziz. Yaren daha önce bu hastalığa kapılmadan önce ayrı evimiz vardı, kiradaydık ama Yaren böyle olunca tüm varlığımızı ona yatırdık. En son artık ağabeyimin kendi evine taşındık. Ağabeyimin de iki tane çocuğu var, kendi ailesi de var. Burada sadece bize bir oda verdiler. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Yaren gözümüzün önünde gün geçtikçe eriyor. Ne zaman ne olacak diye hep tedirgin yaşıyoruz. Eşim aradığında korkarak açıyorum acaba bir şey mi oldu diye. Çok zor durumdayız. Büyüklerimizden destek bekliyorum, lütfen destek çıkın bize” dedi.

Milas’lı Esnaflar Seferber Oldu

Milas esnaflarından Bay Makas Kuaför’ün sahibi Gökhan Bozkurt önderliğinde başlatılan Yaren Belli bebeğe yardım toplama kampanyası Kabaçam Fırını’nın sahibi Ali Daşçı’nın yaptığı destekler ve ünlü pasta ustası Ali Altun’un Instagram hesabından yaptığı canlı yayınlarla Yaren Belli bebeğe Milas esnafı sahip çıkmaya çalışıyor. Gökhan Bozkurt 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı akşam etkinliklerinde Merve Özbey konseri sırasında açtığı stantla Yaren bebeğe destek toplamaya çalıştı konserden sonra sunucu tarafından sahnede anons yapılmasını sağlayan Bozkurt, Milas’lı yönetici ve yetkililerden konu ile ilgili destek olmaları çağrısında bulundu.

Bakmadan Geçme