• Haberler
  • Gündem
  • Tokat: Anıtın Zarar Görmemesi İçin Binanın Elle Yıkılması Lazım

Tokat: Anıtın Zarar Görmemesi İçin Binanın Elle Yıkılması Lazım

Milas’ta 78’liler olarak bilinen bir grup Milas Gümüşkesen Anıtı’nın etrafına yapılan binanın yıkılması ve Gümüşkesen anıtının ziyaretçilere açılması için anıtın önünde basın açıklaması düzenlediler.

Milas, Müze binası olarak yapımına başlanan ve Gümüşkesen anıtının önünü kapattığı için yapımı durdurulan yarım kalmış betonarme binanın yıkılıp Gümüşkesen anıtının tekrar eski ihtişamına kavuşturulması ve ziyaretçilere açılması çabası sürmektedir.

Milas’ta 78’liler olarak bilinen bir grup Milas Gümüşkesen Anıtı’nın etrafına yapılan binanın yıkılması ve Gümüşkesen anıtının ziyaretçilere açılması için anıtın önünde basın açıklaması düzenlediler.

Oldukça yoğun bir ilgi gösterilen basın açıklamasına Cumhuriyet Halk Partisi Muğla milletvekili Suat Özcan, Milas belediye başkanı Muhammet Tokat, siyasi Parti ilçe başkanları meslek odaları başkanları ve STK’ların temsilcileri katıldı.

78’liler grubu adına Nevzat Çağlar Tüfekçi sırayla katılımcılardan konuşmalarını yapmasını istedi.

Muğla milletvekili Suat Özcan, yaptığı konuşmada anıtla ilgili ilgili bakanlıklarla ve bakan yardımcıları ile görüşeceğini anıtın tekrar ziyarete açılması için gerekli çabaları mecliste yapacağını söyledi.

Konuşma sırası kendine gelen Muhammed Tokat, ilçemizin tanıtımı ve tarihin korunması için önemli bir eserin bu beton yapılaşmanın içerisinde tutsak ve esir edildiğini söyleyerek, anıtlar kurulunun bu süreci yürüttüğünü belirtti. Anıtın ziyareti açılması için her türlü çabayı ve girişimleri sağlayacaklarını söyleyen Muhammed Tokat ayrıca anıtın etrafındaki binanın yıkılırken tarihi gümüş kesen anıtına zarar gelmemesi için iş makineleri ile değil elle yıkılması gerektiğini söyledi.

Gümüş kesen anıtının ziyarete açılması için bütün çaba ve gayretleri göstereceklerini ortak bir dille belirten siyasi Parti ilçe başkanları ve stk’lar bu konuda gerekli girişimleri yapacaklarını belirttikten sonra toplu fotoğraf çekiminin ardından basın açıklaması sona erdi.

Bakmadan Geçme