• Haberler
  • Asayiş
  • Vali Akbıyık: Çamovası Tamamen, Diğer Mahallede Yaşlılar Tahliye Edildi

Vali Akbıyık: Çamovası Tamamen, Diğer Mahallede Yaşlılar Tahliye Edildi

Muğla'nın Milas ilçesinde Beçin Mahallesi ve Çamovası mahalleleri yakınlarında çıkan orman yangınıyla ilgili olarak Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesinden açıklamalarda bulundu.

Vali Akbıyık, yangına müdahale çalışmalarının 260 personel, 63 arazöz ve 20'nin üzerinde iş makinesiyle sürdüğünü belirtti. Yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını ve özellikle Çamovası Mahallesi'nde ciddi tehdit oluşturduğunu ifade eden Vali Akbıyık, "Gece görüşlü helikopterler İzmir ve Aydın'daki daha büyük yangınlarda görevde olduğu için bu bölgede henüz devreye giremedi. Ancak yangını sabah olmadan kontrol altına almayı ümit ediyoruz" dedi.

Yangının yayılma riskine karşı iki mahallede tedbir amaçlı tahliye işlemlerinin yapıldığını belirten Vali Akbıyık, "Milas'a bağlı Çamovası Mahallesi'nin tamamını, diğer bir mahallede ise sadece yaşlı vatandaşları tahliye ettik" şeklinde konuştu. Devletin tüm imkanlarıyla yangın bölgesinde olduğunu vurgulayan Akbıyık, söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Vali Akbıyık, yangının kontrol altına alınması için tüm ekiplerin seferber edildiğini, vatandaşların can ve mal güvenliği için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Yangınla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiğini ve kamuoyunun düzenli olarak bilgilendirileceğini de sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme