DOLAR 32,2010 0.11%
EURO 35,1004 0%
ALTIN 2.458,72-0,35
BITCOIN 21267922,61%
Muğla
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Milas’ta Çıntar Mevsimi Başladı: Kilosu 150 Lira

Milas’ta Çıntar Mevsimi Başladı: Kilosu 150 Lira

ABONE OL
Aralık 29, 2023 14:07
Milas’ta Çıntar Mevsimi Başladı: Kilosu 150 Lira
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Milas, sonbaharın serin ve yağışlı günlerinde doğanın sunduğu bir lezzeti, çıntar mantarını kucaklıyor. Ekim ayıyla birlikte Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaygın olarak bulunan ve birçok insan için doğal bir lezzet kaynağı olan Çıntar, Milas’ta da kırsal alanların bereketli topraklarında boy göstermeye başladı.

Çıntar, genellikle sonbahar mevsiminin bol yağışlı dönemlerinde, özellikle çamlık alanlarda doğal olarak yetişir. Ege ve Akdeniz civarındaki dağlarda ve nemli yerlerde çıkan bu özel mantar türü, kış mevsiminin habercisi Ekim, Kasım ve Aralık aylarında, doğa ile iç içe olan vatandaşlar tarafından dikkatlice toplanır.

Çıntar, özellikle kavurma ve közde kızartma yöntemleri ile mutfaklarda yerini alırken, bazı vatandaşlar bu doğal lezzeti kış döneminde de tatmak istiyor. Böylece, toplanan çıntarlar, derin dondurucularda yerini alıyor ve kış boyunca doğanın bu cömert hediyesi sofralarda misafir oluyor.

Çıntar mantarı, hem lokal halk için ek bir gelir kaynağı oluştururken hem de Milas’ın doğal ve organik ürünleri arasında kış aylarında da adından söz ettiriyor. Çıntarın sağlık ve mutfağa olan katkıları, bu eşsiz lezzetin kırsaldan şehir sofralarına ulaşmasını sağlıyor.

Çıntar mevsiminin açılması ile birlikte, Milas’ta ormanlık ve dağlık alanlarda mantar toplama turları da başladı. Doğa ile iç içe zaman geçirme olanağı bulan vatandaşlar, aynı zamanda doğal ve organik bir besin kaynağını da sofralarına taşıyor.

Milas’ta çıntar mevsimi, doğanın bize sunduğu muazzam lezzetleri, bereketi ve aynı zamanda bir araya gelme, paylaşma kültürünü de beraberinde getiriyor. Vatandaşlar, bu değerli mantarın peşinden sadece bir lezzet avcısı olarak değil, aynı zamanda doğayla buluşmanın ve doğanın ritmini yakalamanın keyfini sürüyor.

Sonbaharın bu eşsiz lezzeti, Milas’ta sofraları, kış aylarında bile doğanın taptaze ve organik lezzetleri ile buluşturacak. Çıntar, doğanın sunduğu bu eşsiz hediye ile kış mevsiminde de Milas sofralarını bereketlendirecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı bekliyoruz.