DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21682231,24%
Muğla
24°

PARÇALI BULUTLU

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

ABONE OL
Ekim 17, 2023 16:56
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği’nin beşinci olağan genel kurulu, Milas Belediyesi Prof. Dr. Aşkıdil Akarca Sahnesi’nde coşkuyla yapıldı. Dernek Başkanı Mevlüt Kiriş, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılında olmanın heyecanını ve gururunu vurguladı. Aynı zamanda, Cumhuriyet Bayramı’na yaklaşırken, dernek olarak Cumhuriyetin değerlerine sahip çıktıklarını ve Türk Devletleri ile birlikte yol aldıklarını belirtti.

Başkan Kiriş, konuşmasında dernek üyelerine ve eski yönetimlere teşekkür ederken, gelecekte Yörük kültürünün daha geniş kitlelere ulaştırılması için daha çok çalışacaklarına dair sözler verdi. Ayrıca, 27 Ekim’de Kızılcayıkık Mahallesi’nde düzenlenecek olan Cumhuriyetin 100. Yılına özel TOY için tüm halkı davet etti.

Genel kurula, dernek üyesi olan 23. dönem milletvekili Fevzi Topuz’un yanı sıra Milas Ülkü Ocakları Başkanı Savaş Ergül, THK Milas Şube Başkanı Faik Baklan, Milas Ziraat Odası Onursal Başkanı İsmail Atıcı, derneğin Hanım ağası İlknur Öner, MHP Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi İlhan Şimşek, Bahçe Mahallesi Muhtarı Sedat Karacan, Menteş Mahallesi Muhtarı Bayram Arıcı ve diğer değerli isimler de katıldı.

Bu tarihi buluşma, Yörük-Türkmen kültürünün yaşatılması ve geleceğe taşınması adına atılan önemli adımlardan biri olarak kaydedildi. Başkan Kiriş konuşmasını “Ne Mutlu Türküm diyene, Ne Mutlu Yörük olana…” sözleriyle tamamladı.

Genel kurul sonrası, dernek üyeleri ve katılımcılar arasında yapılan etkinliklerle Yörük-Türkmen kültürünün zenginlikleri paylaşıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırıyoruz. Detaylar için veri politikamızı bekliyoruz.